Kışın zeytinyağı denilince akla ilk gelen zeytinyağıdır. Pırasa bahara kadar pek çok çeşidiyle sofralarımızda yerini alır..
Lifli olduğu için gıdalarda da kullanılmaktadır. Vitamin ve folik asit içerir.
Sinir ve kemik oluşumunda çok yardımcı olur. Sağlığa faydalı olan pırasa, içi yumurta ile kavrulmuş kek olarak da hazırlanır. Kalın olanlar bile seçilip pişirilir. Yaprakların açılıp malzeme ile sarılmasıyla da yapılır.
Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Pişirilir?
Çok kalın olmayan orta boy pırasalar seçilir.
Her şey bir araya getirilir ve çiğ etten yemek haline getirilir. Zeytinyağını üzerine gezdirin.
Pırasa ve zeytinyağı tarifi için pırasa ve havuçlar yıkanıp temizlenir. Pırasaları çapraz olarak keselim. Bu nedenle pişerken açılmazlar.
Soğanları salata soğanı gibi serpin. Öncelikle soğanı zeytinyağına koyalım, birkaç kez çevirelim ve öldürelim.
Havuçları ekleyip biraz çevirelim rengi biraz değişsin. Damak zevkinize göre domates salçası ekleyebilirsiniz. Ama bilmiyorum.
Pırasaları ekleyip suyunu salması için biraz kısalım, kısık ateşte suyunu salsınlar.
Tuz, şeker, pirinç, sıcak su dökelim pırasanın durumuna göre az ya da çok su ekleyebilirsiniz.
Kısık ateşte 35-40 dakika pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra tavada soğumaya bırakın ve bir tabağa aktarın. Buzdolabında dinlendirelim.
Üzerine limon suyunu gezdirip soğuk servis edelim.
Zeytinyağlı Pırasa hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]