Zeytinyağlı Bakla Tarifi – Tariflerim

Fasulye ve zeytinyağını yapmak için önce fasulyelerin kabuklarını ayıklıyoruz.

Süzgece alıp yıkayalım.

Doğranmış soğanı, sarımsağı ve zeytinyağını bir tencereye alıp soğan yumuşayana kadar kavurun.

Soğanı bir çay kaşığı un ve şekerle yumuşayana kadar kavurun.

Fasulyeleri tencereye alıp 1-2 dakika kavurun.

Yarım limonun suyunu sıkıp üzerine sıcak su ilave edip 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Düdüklü tencerede pişirirseniz 15 dakika yeterlidir.

Dereotu ince ince serpilir ve haşlanan baklaya ilave edilir ve karıştırılır.

Tavada soğuyunca bir tabağa alıp tekrar dereotu ekliyoruz.

Bakla ve zeytinyağı hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın