Bugünlerde nasıl koştuğumun az çok farkındasınızdır, canlı yayınlar ve kampanyalar derken bedenim yoruldu. İki gündür çok yorgunum ve halsizim. Ama yapılması gereken işler beklemiyor, bu yüzden ara sıra yatıp kalkarak işimi geliştirmeye çalışıyorum.
Salı gecesi zeytinyağında bezelye yaptım ve öğlen karnım acıktığı ve yeni bir yemek yapacak halim olmadığı için buzdolabını karıştırmaya başladım. Bezelye uzaktan göz kırptı bana 🙂 Bu tarifi sizinle daha önce paylaşmıştım sanıyordum ama bir de buraya yazmamış olmama şaşırdım 🙂
Bu arada ilk fotoğraf salçalı, ikinci fotoğraf salçasız. Geçen gün taze bezelye güzel görününce tekrar pişirdim ama salçayı koymak istemedim. Bunun yerine suyu ekledikten sonra bir diş sarımsağı iri iri doğrayarak ekledim. Domates salçası olmadan da lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Neyse iyi ki paylaşmamışım aslında bir iki fotoğraf çekince keyfim yerindeymiş gibi geldi.
Bezelye yemeği varsa yanında pilav ve cacık yemek isterim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Tarif için malzemeler zeytinyağı ve bezelye
- 500 gr soyulmuş bezelye 1 orta boy soğan 2 orta boy patates 2 orta boy havuç ½ çay bardağından biraz az zeytinyağı 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates karışımı en iyisidir) tuz 1 çay kaşığı su toz şeker
Bezelye zeytinyağı tarifi işlenen modları?
Nohutları yıkayıp süzün. Soğanı doğra. Havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Pişireceğiniz tavaya zeytinyağını koyun ve yemeği ısıtın. Tencereye soğanları ve havuçları koyup orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Tencereye salçayı ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Süzülmüş bezelyeleri ve ardından küp küp doğranmış patatesleri tencereye ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin (ben 1 litreden fazla su ekledim), şekeri ekleyin, tuzunu ayarlayın ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 40-45 dakika) orta ateşte pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]