Zeytinyağlı kaplarımız için biberleri sapından kesip yıkayarak başladık.Buzdolabımda biberler vardı, onları kullandım.
Kurulum için 1/2 su bardağı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlarımızı eritelim.
Doğranmış domatesleri ekleyin ve rengi değişince pirinci ekleyin, baharatları ve maydanozu ekleyip beş dakika pişirin. Hadi kızartalım.
Bir su bardağı su ve bir su bardağı pirinci ekleyip kısık ateşte pişirin ve altını kapatın. Dinlenmene izin ver.
Biberimizi fazla olmaması için iç harcı ile dolduralım, domatesi oraya koy, biberi koyup doğru tencereye koyalım.
Biberlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin, biraz zeytinyağı ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler pişene kadar orta ateşte pişirin.
Bilirsin, bir şeylerin düşmesini önlemek için patates veya havuçla yardım edebilirsin.
Zeytinyağlı Biber Dolması hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]