Zeytinyağlı biber dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nila Tulum Türk 45 Dakika, Biber, Biber Dolma, Harç Dolma, Dolma, Dolma Tarifi, Biber Dolma, Pilav Dolma, Pilav, Zeytinyağlı Biber Dolma, Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi Zeytinyağlı biber dolması ve biber dolması

54 4.04 5 1

Misss gibi zeytinyağlı biberlere, bol antep fıstığına, bol üzüme, bol limona kim hayır diyebilir ki? Koşuşturmanın içinde olmak biraz çaba gerektirse de ne onunla ne onsuz var. Özellikle yaz aylarında içindeki maydanoz miktarını azaltıyorum. Ben kuru nane yerine taze naneyi doğrayıp harca ekliyorum.

Biberleri seçerken çok büyük olmamasına dikkat edin. Hepsinin aynı boyda olmasına izin verin ki aynı anda sorunsuz pişsinler. Harç çok katı olursa kaseye biraz patlıcan veya domates ekleyebilirsiniz.

Dana Biber Dolması tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Herkese iyi eğlenceler…

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

    16-18 tatlı biber (büyüklüğüne göre) 16 yemek kaşığı pirinç 2 orta boy soğan 1 su bardağı zeytinyağı 2 domates 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 2 tatlı kaşığı yenibahar 1- 2 tatlı kaşığı toz nane 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz Yarım limon Tuz

Zeytinyağlı biber dolması tarifi nasıl yapılır?

Biberleri yıkayın, biberlerin saplarını çıkarın ve biberlere zarar vermeden bir bıçak veya parmağınızla çekirdeklerini çıkarın. Yemeklik soğanı ince ince doğrayın, domatesi kalın bir şekilde soyun (kabuğunu bir kenara bırakın) ve yemek için içini kesin. Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine pirinç, kuş üzümü ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Kavurma işleminin sonunda kıyılmış maydanozu ve üzümleri ekliyoruz. Harca 1 1/2 su bardağı sıcak su ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Hafif ılınınca harcı çok fazla bastırmadan (özellikle sıkmadan) içine doldurun ve ayırdığınız domates kabuklarıyla üzerini kapatın. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde iç harcı tencereye koyup iç harcın yarısına gelene kadar su dolduruyoruz. Biraz zeytinyağı gezdirin. Ara sıra kontrol ederek kısık ateşte pişirin. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın