Bombay Fasulyesi ve Zeytinyağı Tarifi, Bombay Fasulyesi ve Zeytinyağı Nasıl Yapılır
Çok lezzetli ve tabakta çok güzel görünen zeytinyağlı Bombay fasulyesi yahnisi yapıyoruz.
Bombay fasulyelerini bir gecede yıkayıp ıslatıyoruz.
Ertesi gün kaynamaya başlayınca biriken köpüğü alıp 10 dakika kaynatıyoruz.
Doğranmış soğanı, doğranmış sarımsağı, iki küp şekeri, zeytinyağını ve tuzu tencereye alıp soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya ve kavurmaya başlıyoruz.
2 adet kırmızı dolmalık biber ve domatesi (domates suyu da kullanılabilir) yıkayıp serpin ve tencereye ilave edin.
Domates salçası, biber salçası ekleyin ve karıştırın
Haşlanmış Bombay fasulyesini bir süzgeçe alın, suyunu süzün, ekleyin, karıştırın, üstüne kaynar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
Sistematik olarak pişiriyor ve suyu kontrol ediyoruz
Suyu az ise sıcak su ekliyoruz.
Pişen fasulyeleri bir tencerede soğutup bir tabağa alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiyoruz.
Bombay fasulyesi hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]