Zeytinyağlı Brüksel lahanası – pişirme sırları – pratik tarifler

Brüksel lahanasına ne küseriz ne de barışırız. Aslında evimizde nadiren pişirilen yiyeceklerden biridir. Varsa yenir ama yokluğunda çok kişinin bağdaştırmadığını söyleyebilirim.

Bu küçük lahana topları ilk başta insanlara pek çekici gelmese de insan vücuduna sayısız faydaları vardı.

Brüksel lahanası için yazılan yazılar arasında kolesterolü ve iştahı dengelediği, bol lif içerdiği ve antioksidan etki oluşturduğu yer alıyor.

Normalde haşlanarak yenmesi tavsiye edilir ama bizim damak tadımıza pek uygun değil. Et yemeklerinin yanında bu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum.

Son olarak salçanın bu yemeğe hiç yakışmadığını düşünüyorum ama isterseniz biraz salça takviyesi ile deneyebilirsiniz.

Aşk…

Zeytinyağlı Brüksel lahanası için malzemeler

    500 gr Brüksel lahanası 2 orta boy soğan 2 orta boy havuç ¼ çay bardağı zeytinyağı tuz 1 kesme şeker su Yarım limonun suyu

Zeytinyağlı Brüksel lahanası nasıl yapılır?

Brüksel lahanalarını ve kök kısımlarını keskin bir bıçakla çıkarın. Bol suda yıkayın ve isterseniz ikiye bölün. Soğanı soyun ve ince doğrayın. Havuçları soyucu yardımıyla soyup doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp soğanı ekleyin. Hafif pembeleşince doğranmış havuçları ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahananın üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Lahana yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan lahanaya limon suyunu ekleyip karıştırın. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın