Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi – Tariflerim

En lezzetli ve besleyici brüksel lahanasını zeytinyağı ile yapıyoruz.

Zeytinyağlı Brüksel lahanası yapmak için önce Brüksel lahanalarının üst kısımlarını biraz kesiyoruz.

Dış yaprakları ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.

Arpacıkları soyup yıkayın

Havuçların dış kabuklarını silip güzelce yıkıyoruz.

Yıkanmış havuçları brüksel lahanası büyüklüğünde kesip bıçakla kenarlarını yuvarlayarak yuvarlak şekil veriyoruz.

Patatesin kabuğunu temizleyip yıkıyoruz, önce ortadan ikiye kesip uzunlamasına kestiğimiz patatesi Brüksel lahanasının boyuna yakın kesip bıçakla yuvarlak bir şekil alıyoruz.

Portakal suyunu sıkın

Zeytinyağı, tuz ve şeker ile bir tavada arpacık soğanları kızartın.

1/2 dakika kavurduktan sonra havuçları ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Daha sonra patatesleri tek tek ekleyip hızlıca devam ediyoruz.

Her şeyi 1/2 dakika karıştırıp portakal suyu ve 1/2 bardak çay suyunu ekleyip duruyoruz.

1 yemek kaşığı bulguru ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Pişmiş Brüksel lahanalarını bir tavada 10-25 dakika zeytinyağında soğutuyoruz.

Brüksel lahanasını ve zeytinyağını süzgeç yardımıyla süzüp servis tabağına alıyoruz.

Tencerede kalan suya 2 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyin ve 1/2 dakika pişirin.

Pişen kuru üzümleri servis tabağına alıyoruz.

Brüksel lahanası ve zeytinyağı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın