Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi için,
Öncelikle marketten seçtiğimiz enginarları içi su dolu derin bir kaba alıyoruz.
Yaprakların arasında kum ve benzeri şeyler varsa suya girer.
Başka bir derin kapta doğranmış soğan, ince kıyılmış dereotu ve taze soğan ve pirinci karıştırıyoruz.
Üzerine tuz, karabiber, biraz toz şeker döküyoruz, iyice yıkadığımız enginarların önce içini sonra dış yapraklarının arasına bu çamuru doldurup derin bir tencerede hazırlıyoruz.
Taze baharın üzerine tekrar biraz tuz ve karabiber serpip enginarların üzerine zeytinyağı döküyoruz.
Enginarların yan tarafından tencerenin yarısına kadar tencereye sıcak su döküyoruz.
Önce enginarların üzerini cam veya porselen bir tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar 1 saat kısık ateşte pişiriyoruz.
Tavada tamamen soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Dolması hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]