Sayeda Helal benden önce zeytinyağında ilk enginarları bu yaz yaptı. Bu gerçekten havalı. Helal olsun Hilal Hanım. En kısa zamanda tarifinizi deneyeceğim 🙂
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler
2 küçük taze enginar
zeytin yağı
Limon
Sarımsak
tuz
maydanoz
sekiz
Zeytinyağlı enginar tarifi nasıl yapılır?
Önce alttaki iki sıra enginar yaprağını çıkarın. Enginar saplarını kısa boyda kesip kararmaması için hemen limonu koyuyoruz başından 2 cm kesip limonla ovup bol soğuk tuzlu suya koyuyoruz hepsi için aynı işlemi tekrarlıyoruz enginar
Ayrı bir tencerede suyu kaynatın, içine biraz tuz ve enginarı ekleyip 35-40 dakika kaynatın.
Pişen enginarları güzelce süzüp kesme tahtası üzerinde ortadan ikiye kesip halka halka doğradığımız limonun üzerine diziyoruz. Sarımsak, zeytinyağı ve limonla karıştırıp tuzla çırptığımız sosu döküyoruz. Nane ve maydanozla süsleyip servis yapın.
İstenirse üzerlerine sos dökülmez ancak yaprakları sosa batırılıp yenebilir. Bu şekilde yedikten sonra enginar kalbine uzanıp enfes lezzetini sosla denemenizi şiddetle tavsiye ederim 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]