Zeytinyağlı enginar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

İzmir’e gittiğimde yediğim enfes enginar tarifi sonunda sizlerle buluşmuş 🙂 Zekiye teyze ellerinize ve gülen yüzünüze sağlık. Yine de damak tadıma göre 🙂 Enginar deyince aklınıza sadece iç malzemesi gelmesin, yemekleri de harika bence…

Hazır ürünlerden bahsetmişken, enginarları pişirirken beyaz tutmak için önemli olan birkaç şey var. Enginarları soymaya başlamadan önce derin ve geniş bir kaba bol limonlu su koyun, bir yemek kaşığı un ekleyin ve enginarları yumuşayana kadar bu karışımın içinde bırakın. Pişme esnasında enginarın kapağını uzun süre açık bırakmayın, hızlıca karıştırın ve kapağı kapatın…

Aşk…

Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler

    3-4 adet enginar, dilimlenmiş 1 adet büyük boy kuru soğan ½ demet dereotu 1 adet limon 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı enginar tarifi nasıl yapılır?

Enginarlar ayıklanır, iri küpler halinde kesilir ve limonlu suda bekletilir. Soğanı yemeklik doğrayın, yağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ve 1 su bardağı suyu ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca 10-15 dakika kesilir. Kısık ateşte pişirilir. Suyu azalırsa bir çay bardağı daha su eklenir ve kıyılmış dereotu ve 1 limon yumuşayana kadar ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Ilık veya soğuk servis yapın…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın