Zeytinyağlı Fasulye – En Sevdiğim Yemek

Zeytinyağlı Çeşit Fasulye tarifi için önce fasulyeleri ayırmadan güzelce yıkayıp süzgeçten alıp suyunu süzüyoruz.

Fasulyelerin üst kısımlarını çıkarın ve ikiye bölün.

Havuçları halka halka kesip orta kısımlarını dikkatlice çıkarıyoruz.

Fasulyeleri bir kaseye alıp 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp karıştırıyoruz.

Fasulyeleri havuç halkalarında sabırla hazırlıyoruz.

Soğanı halka halka doğrayıp tencereye alıyoruz.

Domatesi halka halka kesip soğanın üzerine koyuyoruz. Bütün fasulyelerin ortasına kuru soğan koyuyoruz.

Fasulyeleri tencereye alıp aralarına sarımsakları atın.

Tuz, şeker ve zeytinyağını bir kaseye alıp eriyene kadar karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün.

Sistematik olarak su eklemeden ve çok az su eklemeden kısık ateşte pişiriyoruz.

Tencerede soğuyana kadar bekleriz.

Tabağa alıp servis yapıyoruz.

Zeytinyağlı fasulye hazır, afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın