Zeytinyağlı faul yemeği

Zeytinyağlı barbunya tarifi için malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı barbunya (ben derin dondurucudan aldım)
  • 1 büyük patates veya 2 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1-1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı ılık su
  • Tercihen 1,5-2 çay kaşığı limon suyu

Zeytinyağlı fasulye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk önce 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını kasemize döküyoruz.
  2. Daha sonra bir adet kuru soğanı ve iki adet havucu küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. (rengi değişene kadar).
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve karıştırın.
  4. Patatesleri küpler halinde kesin ve bir kaseye koyun.
  5. Salçayı yaptıktan sonra 3 su bardağı kırmızı fasulyeyi yıkayıp tencereye ekliyoruz.
  6. Baharatları ve tuzu ekleyip 5 su bardağı ılık suyu ekleyin. Tencereye köpürmemesi için demir kaşık koyup kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz (arada bir kontrol edelim)
  7. Fasulyeler yumuşayınca küp küp doğradığımız patatesleri ilave edip ara sıra kontrol ederek patatesleri pişiriyoruz.
  8. Patatesler yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir. (Ben 1,5-2 tatlı kaşığı limon suyu da ekliyorum) Afiyet olsun 🙂

Zeytinyağlı kırmızı fasulye tarifi resimli

  • Böbrek şeklindeki fasulye
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Peynirli turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın