Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

Bu kabak yemeği yediğiniz en hafif yemeklerden biri olacak. Zeytinyağlı kabak yemeği tarifi hem hafif, hem nefis, hem sağlık dolu bir tarif. Tarifin bir de küçük bonusu var. Kabak dışındaki malzemeleri iki katına çıkararak hazırlarsanız, yemek bol sulu olur. İsterseniz yemeğin bu ekstra suyunu pirinç pilavı pişirirken kullanabilirsiniz. Servis için kabak yemeğini ve pirinç pilavını yanyana koyduğunuzda, yemeğin rengine ve lezzetine bayılacaksınız. Gelelim zeytinyağlı kabak yemeğinin tarifine. Malzemeleri sadece kabak yemeği hazırlayacağınızı düşünerek veriyorum. Siz arzu ederseniz pilava kullanmak için malzemeleri artırabilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 – 6 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Üzeri için dereotu

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

1. Kabakları yıkayın ve uzunlamasına önce ikiye, sonra her parçayı tekrar ikiye kesip, ardından orta büyüklükte parçalar halinde doğrayın.

2. Soğanları ince ince yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.

3. Soğanlar yumuşayıp, renkleri dönene kadar kavurun.

4. Soğanların üzerine doğranmış kabakları atın, 2-3 dakika kavurun.

5. Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küçük küçük yemeklik doğrayın.

6. Doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte domatesler suyunu bırakana kadar pişirin.

7. Domatesler iyice suyunu bırakınca tencereye 1 su bardağı sıcak suda çözdürdüğünüz salçayı ilave edin ve yemeği karıştırın.

8. Tuz ve şeker ekleyin, yemeği tekrar karıştırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin.

9. Kabaklar pişince ocağı kapatın 10 – 15 dakika dinlendirin.

10. Üzerine iri iri kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın