Elif hanım tarifin yapılış aşamalarını bize gösterdi. Zengin ekşi ve baharatlı gibi doldurulmuş yapraklar. Ellerinize sağlık.
Doldurulmuş üzüm yaprağı
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı zeytinyağlı kağıt sarma tarifi için malzemeler
Yarım kilo üzüm yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
tuz
Nar ekşisi / limon tuzu / limon
4,5 su bardağı su.
Zeytinyağlı kağıt sarma tarifi nasıl yapılır?
Yaprakları kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. Kızgın yağa yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı koyup kavurun, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci, tuzu, ekşi kremayı ekleyip 5-6 dakika pişirin.
Ardından yaprakları sarıp tencereye alın. Böreklerin üzerine 4,5 su bardağı su ilave edin ve dürümlerin oynamaması için tencereye bir tabak kapatın (benim kilden dolma taşım var. Taşı olmayanlar tabağın üzerini kapatsın) ve yumuşayana kadar pişirin. Benimki yaklaşık 1,5 saatte pişti. Sayfadan sayfaya değişir… İyi seyirler…
Hazırlayan: Elif Satman
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]