Zeytinyağlı kağıt dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yaprak sarma nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 49 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 120 dakika, Baharatlı Dolma, Asma Yaprağı, Dolma Tarifi, Dolma, Ekşi Dolması, Fıstıklı Dolma, Yaprak Dolması Tarifi, Yaprak Dolması, Yaprak Dolması, Zeytinyağlı Yaprak Dolması Yağlı Doldurulmuş zeytin ve yaprak ile

88 4,23 5 1

Geleneksel Türk mutfağının en sevdiğim ve beğenilen yemeklerinden biri de zeytinyağlı yaprak sarmadır. İçinde kuş üzümü ve çam fıstığı varsa lezzetini bulur.

Gerçekten koyu kıvamda yapılırsa damak tadınıza hitap edecek bir lezzet. Bu tarifi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Baharatların boyutunu damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Yuvarlayacağınız kağıtların ince ve ince damarlı olmasına dikkat edin. Böylece hem daha kolay pişecek hem de daha lezzetli olacaktır.

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Zeytinyağlı zeytinyağlı kağıt sarma tarifi için malzemeler

    Yaprak sarma 500 gram Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su Yarım limonun suyu

İç harç için:

    4 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 su bardağı kırık pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 küp şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 buçuk çay kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı kağıt sarma tarifi nasıl yapılır?

Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Doğranmış soğanı bir tutam tuzla 1 dakika soteleyin. Çam fıstığını ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra pembe soğana ekleyin ve bir dakika soteleyin. Kızaran pilavın üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz. Yarım çay bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekip suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra 2-3 su ile yıkayınız. Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harcı sürerek yuvarlayın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin altını küçük veya kıyılmış asma yaprağı ile kaplayın. Dolguyu boşluk kalmayacak şekilde düzenleyin. Yeni sardığınız dolmaların üzerine toprak bir tabak örtün. Tencereye sıcak su, zeytinyağı ve tuzu ilave ettikten sonra 35-40 dakika pişirin. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın