Zeytinyağlı kereviz ayva – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ayvalı Kereviz mevsimin tüm güzelliklerinin bir araya geldiği efsane lezzet desem abartmış olmam. Ayva, kereviz, havuç ve portakalın en tatlı olduğu zamanlar. Zeytinyağı severlerin olmazsa olmazı 1 veya 2 bazdır. En önemlisi yemeği piştiği gün dinlendirmek. Mümkünse bir gün sonra servis edilirse tadına doyum olmaz.

Ayrıca büyüklerimiz 1-2 küp şeker kadar şeker katıyor ama bu tarife kesinlikle gerek yok. Çünkü hem ayva hem de portakal suyu yeterince tatlılık katıyor.

Son olarak, yiyeceğin çok sulu olması kabul edilemez. Zeytinyağı kendi haline bırakılırsa daha çok sevilir. Bu nedenle portakallarınız çok sulu ise sade su miktarını yarım su bardağı azaltabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Zeytinyağlı ayva ve kereviz tarifi malzemeleri

    2 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy ayva 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kuru soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 1 portakalın suyu Yarım limonun suyu Servis için 1,5 su bardağı dereotu suyu

Zeytinyağlı ayva kereviz tarifi nasıl yapılır?

Derin bir kaba bol su doldurun, yarım limonun suyunu sıkın ve kabuğunu suya atın. Kerevizi ve ayvayı soyun ve dilimler halinde kesin. Kararmaması için kaseye limonlu su dökün. Soğanı doğra. Havuçları soyun ve eğik olarak kesin. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ve tuzu ekleyip orta ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. Havuçları ekleyin ve iki dakika sotelemeye devam edin. Kerevizi ve ayvayı süzüp tencereye ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Portakal suyu, limon suyu ve suyu ekleyip karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeği ocaktan alın, tamamen soğuyana kadar kapağı kapalı olarak dinlendirin ve dereotu ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın