Zeytinyağlı Kış Tarifleri Çeşitleri – Tariflerim

Bulabileceğiniz en lezzetli vejetaryen yemekleri yapıyoruz.

Zeytinyağlı Kışlık Baharat tarifi için önce yapraklarını alıyoruz, pırasaların dış kabuklarını tek tek yıkayıp kesme tahtası üzerinde küçük eğik şekilde kesip su dolu bir kaba koyuyoruz.

Kerevizleri yıkayıp küp küp doğrayıp limon suyu ve yarım limonun içinde bekletiyoruz.

Arpacıkları temizleyip yıkıyoruz, havuçların dış kabuklarını kesip yarım ay şeklinde kesiyoruz.

Hindi yapacağımız tencereye zeytinyağını alıp yarım ay şeklinde doğranmış havuç, tuz ve şekeri ekleyip kavuruyoruz. Havuçlar kavrulurken arpacık soğanlarını ekleyin ve 1/2 dakika pişirin. Çok kurutuyoruz.

Tencereye sudan çıkardığımız pırasaları alıp limon suyunda bekleyen kerevizi pırasaların üzerine koyuyoruz.

Tencerenin kapağını kapatın ve 1 dk bekleyin. pişiriyoruz.

2 kaşık pirinci yıkayıp sebzeleri döküyoruz, 2 portakal ve mandalinanın suyunu sıkıp ekliyoruz. 1/2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bir tavada soğutup salata olarak zeytinyağını döküp servis tabağına alıp limon suyuyla servis ediyoruz, kış rengi ve zeytinyağı hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın