Zeytinyağlı lahana dolması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nila Tulum Lahana Dolması, Lahana Dolması, Lahana Lahana, Lahana Suyu, Lahana Zayıflatan, Zeytinyağlı Lahana Dolma
6 4,5 5 1
En popüler tariflerden biri de zeytinyağlı lahana sarması ve bazı kişiler zeytinyağı dolmasında kuş üzümü ve çam fıstığını sevmese de bence her iki malzemeden de bol bol olmalı.
Haşlanmış lahana yapraklarının suyu iç harcını pişirmek için kullanabilirsiniz ama ben aşırı koku yaptığı için tercih etmiyorum.
Diğer bir alternatif ise kaynamış lahana suyunu dolum için kullanmak yerine buzdolabında saklayıp her sabah aç karnına bir bardak su içerek zayıflama çayı olarak kullanabilirsiniz. Böylece kendinizi tok hissetmeden aldığınız kalorileri kolayca yakabilirsiniz.
Aşk…
Dersler:
- 1 küçük lahana, 1 çay kaşığı tuz, 1 litre su
Dolgu için:
- 2 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı pirinç. dereotu ve maydanoz
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı lahana dolması (üzüm) tarifi nasıl yapılır?
Lahana yapraklarını haşlayacağınız tencereye suyu koyun ve kaynatın, kaynadıkça tuzunu ekleyin. Lahanayı yapraklara ayırın ve yumuşayana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kaynar suda haşlayın. Haşlanmış lahana yapraklarını süzün ve soğumasını bekleyin. Pirinci su veya su ile yıkadıktan sonra süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın, başka bir tavaya yağı ve soğanları alıp bir dakika kavurun, kavrulan soğanlara çam fıstığını ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pembe soğanlara pirinci ekleyin ve sotelemeye devam edin. Son olarak yenibahar ve kuş üzümünü de ekleyip iki su bardağı kaynar suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak pirinç suyu çekilene kadar pişirin. Lahana yapraklarını boyutlarına göre ikiye bölün ve düzgün bir şekilde sarması için ana damarını kesin. Tencerenin dibinde biraz lahana yaprağı bırakın. Hazırladığınız yaprakları bir tatlı kaşığı harçtan koyarak rulo yapın. Yapraklar veya harç bitene kadar aynı işlemi yapın. Ayırdığınız lahana yapraklarını doldurma kabının dibine yerleştirin. Dolguyu tavaya sıkıca yerleştirin. Sarma işlemi bittiğinde porselen tabağı ters çevirerek kapatın. Dolma pişirmek için suyu kaynatın. Suya bir tutam tuz, bir tutam şeker ve yarım limonun suyunu ekledikten sonra tencerenin kenarlarından 1-2 parmak yukarıdan geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]