Zeytinyağlı mantar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Hafta sonu eşimle birlikte semt pazarına gittik, hemen hemen tüm tezgahlara baktık ve meyve ve sebzeleri seçtik. Hayır, pazar gezerken aldığınız eğlenceyi ne çarşıda ne de AVM’de yaşayamazsınız.

“Usta kaç kilosun hocam çok dedin…” demek farklı: her şey taze ve marketlerden en az %40 daha ucuz. Her neyse, çok sebze aldık ama mantarların farklı olduğu yerde tabii ki fiyat iyi, 1 kg. mantar aldım Ben yarısını zeytinyağı ile kullandım diğer yarısını da yıkayıp poşetlere ayırıp buzluğa kaldırdım.

Şimdi pizza veya güveç yaptığımda mantarlar yıkanıyor ve gitmeye hazır. İşten eve geldiğinde zamandan tasarruf etmek, tüm malzemeleri ayıklayıp temizlemek ve kullanacaklarını hava almayan kaplarda ya da buzdolabı poşetlerinde saklamak isteyenler, aldıklarını uzun süre saklayabilir ve zamandan tasarruf edebilir. çok kısa sürede yemek hazırlayarak kendileri.

Aşk…

Zeytinyağlı mantar tarifi için malzemeler

    400 gr mantar (1 paket) 2 adet yeşil biber 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça ½ çay bardağı sıvı yağ

Zeytinyağlı mantar tarifi nasıl yapılır?

Mantarları ortadan ikiye kesin. Pişirmek için soğanı yemeklik doğrayın, biberi yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve domates salçası eriyene kadar soteleyin. Doğranmış mantarları tencereye ekleyin ve suyunu salana kadar karıştırın, suyunu saldıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin. pişir onu Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın