Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?
İçeride hazırlanmak 10 dakika bile sürmedi. Soğanı güzelce doğrayıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçle karıştırıyoruz.
Salça, tuz, karabiber, yarım su bardağı zeytinyağı ekleyip karıştırarak içeceğimizi hazırlıyoruz.
Pazı yapraklarını sıcak suda bekletiyoruz, bir dakika sonra çıkartıyoruz, süzüp soğutuyoruz.
Orta damarı çıkarıp ipleri alıyoruz, her hattın sonuna bir kaşık tuz koyup tılsım gibi sarıyoruz.
Tencerenin dibine orta damarları koyuyoruz, tılsımlar koyuyoruz (içleri büyüyünce 5 tane kırmızı biber doldurdum), üzerlerine biberleri dizdim.
Yarım su bardağı sıvı yağ koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmesini bekledim.
Piştiğinde kısık ateşte 35-40 dakika pişirdim.
Tencereden çıkmadan önce 30 dakika dinlenmeye bırakıyorum.
Pazıyı zeytinyağı ile süsleyin ve hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]