Pazı sarmak için önce pazıyı sıcak suda ıslatın ve hemen çıkarın, soğuk suya koyun.
Sargımızı pişirmek için soğanı doğrayalım, domatesi küçük küçük doğrayalım yada dövebilirsiniz.
Biraz daha ekleyip karıştırın.
Bicepsleri dikey olarak bölün, tendonları çıkarmış olacaksınız.
Tekrar ortadan ikiye kesip bir sayfadan dört kapak alabilir veya benim gibi uzun sarabilir ve çiçek şeklinde iki kapak alabilirsiniz.
Sarmaları sardıktan sonra bir tencereye alın ve üzerine bir çay kaşığı tuz ve taşmaması için yeteri kadar su ekleyip tencereye koyun.
Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte bir saat kadar pişirelim.
Ekşi istiyorsanız ocaktan almadan limon suyu ekleyebilirsiniz.
Acil şifalar dilerim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]