Zeytinyağlı Sağlıklı Enginar – En Sevdiğim Yemek

Zeytinyağlı enginar yapmak için soğan, patates ve havuçları soyup doğrayın, bir kaseye alın ve 4 yemek kaşığı bezelye konservesi ile karıştırın.

Enginarı tencereye koyuyoruz

Sebze karışımını enginarlara bölüyoruz.

1 limonun suyunu sıkın ve bir kaseye koyun.

Tuz, zeytinyağı ve iki küp şeker ekleyin ve çırpın.

Sos karışımını enginarların üzerine dökün.

1,5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Enginarların üzerine tencerenin büyüklüğüne göre porselen tabak koyup bu şekilde pişiriyoruz.

Tencereye ısınınca servis tabağına alıp üzerine dereotu serpiyoruz.

Zeytinyağı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın