Zeytinyağı Sarma Tarifi için soğanı rondodan geçirin ve 1 su bardağı zeytinyağında kızartın.
Ardından yıkanmış pirinç, baharatlar, şeker, kuş üzümü ve kuruyemişleri ekleyin.
1-2 dakika kısık ateşte kızartın.
Domates sosunu ekleyin.
Daha sonra 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Çamurun altını kapladıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırarak çamuru soğumaya bırakın.
Başka bir tencerede önce asma yapraklarını soğuk suda yıkayın, ardından sıcak suda çevirerek 2-3 dakika kaynatın.
Her sayfada istediğiniz içerik miktarını değiştirin, içeriği yerleştirin ve sarın.
Tencerenin dibini yapraklarla birlikte bir tabaka halinde yerleştirin.
Sardığınız sargıları sırayla düzenleyin.
Tüm yaprakları sardıktan sonra üstüne bir sıra yaprak daha yerleştirin.
Pişirme sırasında açılmamaları için kaseyi ambalajların üzerine yerleştirin.
1 su bardağı zeytinyağı ve çayın üzerini örtecek kadar ılık su döktükten sonra önce orta ateşte, sonra kısık ateşte 40 dakika kaynatın.
Not: Pişirme süresi sebzelerin kuruluğuna göre değişebilir. Zaman zaman kontrol edin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]