Zeytinyağlı Sebze Sarması – Tariflerim

İç harcını hazırlamak için soğanı ince ince doğrayın.

Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Pirinci 5 dakika ılık suda bekletin ve süzün. Pirinci soğana ekleyin ve karıştırın.

Fındık, karabiber, kuş üzümü, kırmızı biber, şeker, nane ve iki damla limonu ekleyip 10 dakika pişirin, iç harcımız hazır.

Salamura yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarıyoruz.

Salamura yapraklarını damarlı tarafı yukarı gelecek şekilde servis tabağına yayın.

İçine bir çay kaşığı iç çamur koyun.

Kenarı alın ve ana kısımdan sonuna kadar sıkıca sarın.

Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın.

Hazırladığımız sarmaları sıralı bir şekilde dizin. Üzerine dilimlenmiş limonu koyun. 🍋

Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.

Pişirirken açılmamaları için üzerlerine düz bir tabak koyun.

Kısık ateşte pişirin.

Zeytinyağı Yaprağı Mangası hazır.

Afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın