Zeytinyağlı Soğan Dolması – En Sevdiğim Yemek

Soğanları ve zeytinyağını pişirmeden önce,

Soğanın dış kabuğunu soyup dikey olarak keselim. Sıcak tuzlu suda birkaç dakika. hadi haşlayalım.

Bileşenleri ayıralım.

İç için; Pirinci ve bulguru yıkayıp bir kaba koyalım.

Doğranmış soğanı, sarımsağı, maydanozu, salçayı, baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini, tuzu ekleyip karıştıralım.

Soğanın ucunun içine bir çay kaşığı çamur koyup saralım.

Bütün soğanları bu şekilde bitirdiğimizde tencereye sardığımız soğanları koyuyorum.

Sosu için; su, zeytinyağı, salça ve tuz

Karıştırıp soğanın üzerine dökelim, tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.

Biraz dinlendirdikten sonra soğan dolması hazırlayalım.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın