Zeytinyağlı Sote Mantar – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Yine sevgili Nessel için nefis bir tarifim var: Yoğunluktan dolayı biraz geç paylaşmış olsam da sizinle tanıştım. Neslime hayırlı olsun…
Tarifin özelliği soğuk servis edilmesi. İster meze olarak isterseniz de et yemeklerinin yanında pratik ama şık bir garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Mantarları zeytinyağında sotelediğim zaman genellikle soğan ve sarımsak kullanırım. Hatta önce soğan ve sarımsağı soteleyip ardından mantarları ekliyorum. Bu tarif soğan ve sarımsağı sevmeyenler için birebir.

Tarif için malzemeler, zeytinyağı ve kızarmış mantar

1 kutu kültür mantarı (400 gr)
3 kırmızı biber
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
2 dal iri kıyılmış maydanoz
tuz

Zeytinyağlı mantarlı tava nasıl yapılır?

1- Mantarları güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayın (kızartma sırasında suyunu saldığı için aslında dağılacaktır).
2- Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın.
3- Zeytinyağının yarısını ve mantar dilimlerini bir tavaya alıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan mantarları servis tabağına alın.
4- Kalan zeytinyağını tavaya alıp biberleri ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Kızarmış biberleri mantarlara ekleyin ve karıştırın.
5- Son olarak kıyılmış maydanoz, istenirse sirke veya limon ilave edip tekrar karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın