Zeytinyağlı Taze Barbunya – En Sevdiğim Yemek

Zeytinyağlı taze barbunya yapmak için önce barbunyaları ayıklayıp bir tencereye koyuyoruz, üzerine sıcak su koyuyoruz, kaynatıyoruz ve süzüyoruz.

Taze fasulyeleri yıkayın, başlarını kesin ve boylarına göre 2 veya 3’e bölün.

İnce kıyılmış soğanı tencereye alıp üzerine havuç, sarımsak ve 2 adet domatesi serpip tencereye alıyoruz.

Tuz, şeker ve zeytinyağı ekleyin ve her şeyi karıştırın.

Soğanlı karışımın üzerine taze fasulyeyi alıyoruz, üzerine haşlanmış barbunyaları ekliyoruz.

Kalan 1 domatesi ince ince serpin ve barbunyaların üzerine dökün.

Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Tencerede pişen yemeği soğutup servis tabağına gönderiyoruz.

Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

Taze barbunya ve zeytinyağı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın