Merhabalar bugün sizlerle bahar sebzelerimizden olan “büyük fasulye” zeytinyağının tarifini paylaşmak istiyorum.
Öncelikle büyük fasulye alırken taze olmasına, küçük olmasına ve az lekeli olmasına dikkat edelim.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi için öncelikle iri fasulyelerin üst ve alt saplarını ayıklayalım. Bol suda yıkayalım, süzgeçten geçirelim ve suyunu süzelim.
Geniş bir tavada soğanı soyup doğrayın ve yağı dökün. Soğanı zeytinyağında soteleyin. Soğanlar hafif kavrulunca baklaları ilave edin.
İnce kıyılmış dereotu saplarını ekleyelim. 2 yemek kaşığı toz şeker ve tuz ve bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin.
Tüm malzemeleri çok fazla karıştırmadan (tencereyi biraz sallayın) 5-6 dakika. Daha fazlasını ekleyelim. İki bardak su ekleyin.
Önce orta ateşte, kaynamaya başlayınca, suyu bitene kadar kısık ateşte pişirelim.
Tencerenin kapağı kapalı olarak yemeğimizi dinlendirelim. Servis tabağımıza alıp dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Magnezyum, potasyum, demir, bakır, fosfor, B1 vitamini ve tiamin içerir. Kalbi destekler, vücut yağını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, vitamin ve mineral kaynağıdır, depresyonla savaşır. Hamileler için faydalıdır. Daha bir çok faydası olan bu sayfaları sofralarımızdan eksik etmeyin. Yeni sağlıklı tarifler paylaşmak dileğiyle, sofralarınız sağlık, bereket ve mutlulukla dolsun. Afiyet olsun :)) .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]