Zeytinyağlı Taze Fasulye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen hafta eşim bana “baklayı yap ya da ye” deyince pazardan fasulye ve biraz taze sarımsak aldım. Yemek yaparken fark ettim ki mis kokulu aroması sayesinde mutfağa bahar havası esiyor 🙂

Eskiden ben soğanları pembeleştirdikten sonra fasulyeleri ekleyip biraz soteleyip suyunu ilave ederdim. Bu sefer biraz taze sarımsak ilavesiyle rengini bozmadan pişirdim.

Tabii suya un ve biraz şeker eklemeyi de unutmadım. Bakla soğanla kızartıldığında hafif sararır ama pişme işlemi bitip soğuyunca tekrar güzel bir yeşil renk alır.

Unutmayın, dereotunu baklalar pişip soğuduktan sonra eklerseniz dereotu sararmaz ve taze görünümünü korur. Bazı insanlar sıcak sevse de, bence bakla bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra daha lezzetli oluyor.

Aşk…

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi için malzemeler

    500 gram taze fasulye 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 2-3 diş taze sarımsak 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 4 su bardağı su Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

Baklaları yıkayın ve bıçakla başlarını kesin. Varsa kemiklerini çıkarın ve ikiye bölün. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağı, soğan, sarımsak, tuz ve şekeri koyun. Orta ateşte sadece 1 dakika kavurun, baklaları ekleyin ve 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Fasulyelerin üzerine 1 yemek kaşığı un ve suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız baklalar oda sıcaklığına gelince dereotu ile süsleyin. Ilıkken sarımsaklı yoğurtla servis yapın veya bir gece dinlendirip soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın