Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Tarif püf noktaları Binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Zeytinyağlı Türk fasulyesi
Çıkış tarihi: 26.10.2007
4 5 5 1
Ferda’dan çok güzel bir tarifimiz var. ellerine sağlık canım…
İçerik Tablosu
Taze fasulye, zeytinyağı tarifi için malzemeler
- 1 kg taze fasulye, 2 adet orta boy kuru soğan, 2-3 adet iri domates, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı su,
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır?
Yıkanmış fasulyeleri ayırıp ortadan ikiye böldükten sonra bir tencereye alıp üzerine ince doğranmış soğanı ve iri doğranmış domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağı ekleyin. Tencere kapağını kapatın. Fasulyelerin rengi değişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Kapağı kaldırın ve iki bardak sıcak su ekleyin. Kapağı tekrar kapatın ve tekrar yüksek ateşte pişirin. Yemek pişince tencereyi ocaktan alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın. Fasulyeler ılıyınca veya tamamen soğuyunca tabaklara aktarın ve isteğe göre ılık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]