Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Büyükannenin Tarifi)

Sanırım çocukluk favorim Zeytinyağlı Yaprak Sarma ♥️

Herkesin tarifi farklıdır, ben anneannemden aldığım bir tarifle yapıyorum;

Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi için önce soğanları küp şeklinde doğrayın ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın. Rengi değişince salçayı ekleyip biraz kavurun. (Ben yazın doğranmış domatesleri de ekliyorum.)

İyice yıkayıp süzdüğünüz pirincin yanına bir su bardağı sıcak su dökün ve suyu bitene kadar pişirin.

Ocaktan alıp maydanoz, nane, kuş üzümü ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Pişirirken üzerini geçecek kadar su ve salça + 1/2 limon suyu ekleyin.

Bu şekilde kavrulunca tadı çok güzel oluyor.

Manga Yaprağı Yağı servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın