Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Ve Daha Fazlası)

Zeytin Yaprağı Sarma Tarifi, Zeytin Yaprağı Sarması Nasıl Yapılır?

Benim gibi taze sebze alırsanız sebzeleri sarmadan önce haşlamanız gerekecek. Bu yöntem için önce yaprakları yıkayıp süzelim, ardından 15-20 yaprak üst üste gelecek şekilde bırakalım. Yaprakların çok uzun saplarını bir parmak kadar kesebilirsiniz ama kestiklerinizi atmayın. Daha sonra suyu dar ve uzun bir tencerede kaynatın. Ardından her bir demet yaprağı tek tek sıcak suya atıp kaynatalım. Bir tarafı iki dakika durduğunda diğer tarafını çevirelim ve iki dakika bekleyip yaprakları sudan çıkaralım. Suda tutma süreniz siteden siteye değişebilir. Yaprak sararır ve sararacak kadar yumuşarsa işlem bitmiş demektir. Yaprakları çıkardığımız kap, yapraklarda kalan suyun akmaya devam etmesi için süzülmelidir.

Sebzeler hazır olduğunda bu iç harcı hazırlamaya başlayabiliriz. Soğanı, sarımsağı ve biberi temizleyip fare dişi gibi çok küçük parçalara ayıralım. İstersen benim gibi bir robota geçebilirsin. Daha sonra domatesleri yıkayalım ve mümkün olduğunca küçük doğrayalım. Doğranmış tüm malzemeleri geniş bir kaba alalım, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, bulgur, tüm baharatlar, salça, tuz ve yağı ilave ettikten sonra tüm malzemeler aynı olacak şekilde güzelce karıştıralım. Tuz, ekşi, yağ ve baharat oranını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz, listeye bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Çamuru karıştırdıktan sonra ince kıyılmış sebzeleri çamura ekleyip çok fazla ezmeden karıştırabilirsiniz. Misafirlerim sebze yemeyi sevmediği için koymadım.

İç hamur hazır olunca dış sos için gerekli malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Sapları tencerenin dibine yerleştirin. Ardından yapıştırma işlemine geçebiliriz. Damarlı yaprakların yüzü size bakacak şekilde düz bir şekilde yere yatıralım. Yaprağa zarar vermemek için yaprağın sapını kökünden keselim. Çamuru yaprağın gövde tarafına çok hafif bir şekilde uygulayalım. Daha sonra yaprağın her tarafını ve ardından sapın ucunu çamurun üzerine kapatıp sıkıca saralım. Sardığımız sebzeleri tencereye güzelce koyalım. Sarmaları tavaya koyduğumuzda bir düzlemde olacak şekilde, kimisi üstte kimisi altta olmayacak şekilde düzenlemeye çalışalım, yoksa bir tarafı pişerken diğer tarafı pişmeyecektir. Tüm araçlar bitene kadar hepsi için aynı yöntemi kullanalım.

Son sargıdan geçmeye hazır çeliğin üzerine sıcak su dökelim. Ve tencereyi ocağın ortasına alıp yüksek ateşte açalım ve tencerenin kapağını açık bırakalım yoksa kaynayınca taşacaktır. Tencereler kaynamaya başlayınca tencerenin altını yüksek ısıya getirelim ve tencerenin kapağını kapatalım. 45 dakika yavaş yavaş pişmeye bırakın 45 dakika sonunda üst sargıyı alıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Kapağın altı üstten daha fazla pişeceği için eşit olarak denemelisiniz, eğer pirinç yeterince patlıyorsa ve sebzeler kolay kesiliyorsa kapak pişmiş demektir. Dibini tencerenin kapağı ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.Sıcak veya soğuk zeytinyağlarımızı gönderebilir,servis sırasında biraz zeytinyağı dökebilirsiniz.

Diyet yapıyorsanız, dürüm yerken ekmek yememeye dikkat etmek önemlidir. Umarım tariften memnun kalırsınız, deneyenlere bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın