Zingir Tarifi (Yapılmamış) – Tatlılarım

Merhabalar, Zingir, Anep’in önemli çayına yakışan ve sıklıkla isteyen misafirlere ikram edilen basit ve kullanışlı bir yemektir.

Zingir (Yapmayın) tarifi için önce bir kase köfte alalım, yarım kilo iyi bulgur koyalım, sonra biber salçası koyalım, tuz ve karabiberi ekleyelim.

Ayrı bir küçük tencerede pirinci pişirelim, iyice eritelim ve haşlanmış pirinci üzerine dökelim ve zingir köftelerini suyuyla birlikte yoğuralım.

Ara ara su ile ıslatarak ovalayalım. İyi bir hamur olan (avucumuzun alabildiği kadar su koyuyoruz) hamura yoğurmaya devam edip unu ve suyu ilave edip 1-2 dakika dinlendiriyoruz.

Küçük bir ceviz büyüklüğünde kırıp avucumuzun içine sürüyoruz, kızgın yağda ön ve arka zingirleri vuruyoruz.

Daha önce deneyen kadınlara bol şans.

Not: Pirinci zingir içine koymamızın sebebi zingi yumuşatır ve kurutmaz, 3-4 gün saklanabilir ve yumuşaklığını koruyabilir 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın