medyauzmani.com

Midye Aromalı Tavuk Şiş (Tarator Soslu)

Tavuk eti de sağlığa faydalıdır. Kilo kontrolü ve vücut yağı, tansiyon kontrolü için uygundur. Yemeklerde ve et olarak çeşitli şekillerde sevilir. Tavuğu doğru baharatlarla kavurup soslarda tutmak lezzetini artırır.

Özellikle kabuklu deniz ürünleri sevenler bu tadı ıstakozdan ayırt edemezler. Öyle ki yanında tarator sos ile harika bir ikili. Özellikle masanıza koymanızı istiyorum. Misafirleriniz, aileniz ve çocuklarınız buna bayılacak.

Tavuk göğsü veya derisiz, derisiz etten yapabilirsiniz. Seçim senin.

Tarator Soslu Midye Tadımlı Tavuk Şiş tarifi için önce tavuğu küp şeklinde kesiyoruz.

Yumurtayı geniş bir kaba kırın ve çırpın. 1 şişe soda dökün, un, tuz, karbonat, baharat ekleyin ve karıştırın. Tavuk küplerini karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. 1-2 saat bekletirseniz daha iyi olur.

Tavuk etlerini çöp kutularına atıyoruz. Çok sıkı paketlemeyin, kızarırken ortası kırmızıya döner. Nar gibi yağda çevirerek kızartıyoruz.

Tartar sosu için bir kase yoğurdun içine sarımsağı rendeleyin ve kırıntıları ekleyin. Bolca tuz atıp bulamaç yapıyoruz. İşte sosumuz hazır.

Dışı çıtır içi yumuşacık bu lezzetli midye lezzetini tarator soslu tavuk şiş üzerinde servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın