Zaatar- Kekik çok sıcak ve keskin kokulu bir bitkidir. Tadı sofralarımızda kullandığımız kekiğe benziyor ama biraz daha sert ve ekşi. Genellikle Gaziantep ve Antakya’da yetiştirilmekte olup, vahşi doğada da bulunabilmektedir.
Metabolizmayı hızlandırma, vücuttaki suyu atma, mide ağrılarına faydalı olma, yağ yakma ve hatta stresi azaltıp sakinleştirme gibi etkileri vardır.
Toz kahvaltılık karışım olarak da satılıyor ama ilginç bir şekilde kahvaltılık karışımda kekik hariç 14-15 farklı baharat var ve genellikle zeytinyağı ile servis ediliyor. Salatalarda ve yemeklerde kullanıldığı için çayı için de hazırlanabilir. Çayın canlandırıcı öksürük özelliği vardır. Benim gibi kekik severlerin, diyet yapanların sofralarında kullanmalarını ve en az bir kez denemelerini tavsiye ederim.
İçerik Tablosu
Zahter Salatası Tarifi Malzemeler
- 100 gram kekik 5-6 adet taze soğan Yarım demet maydanoz Nar suyu Zeytinyağı İsteğe bağlı tuz Kırmızı biber Limon suyu Süslemek için Nar
Zahter salatası tarifi nasıl yapılır?
Kekik yapraklarını ayıklayın ve acı suyunu çıkarmak için tuzla ovduktan sonra suyla durulayın. Yeşil soğanları ve maydanozu temizleyip kekik gibi ince ince kıyın. Kekik, nar ekşisi, limon, maydanoz, zeytinyağı ve taze soğanı geniş bir kapta karıştırın. Salatayı servis tabağına alın, üzerini nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]