Zürafa Kek tarifi için öncelikle kek kalıbını yağlayıp unlayalım ve bir kenarda bekletelim.
Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayıralım. (Ben gıda boyası kullandım, isterseniz nane suyu da kullanabilirsiniz, isterseniz ıspanağı yıkayıp kurutursanız yeşil rengini alabilirsiniz.)
Öncelikle yeşil hamurumuzu yapmaya başlayalım. Bu nedenle yumurta beyazını karıştırmaya başlayalım ve şekeri ilave edelim ve şeker erimeye başlayınca sırasıyla süt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
Kabartma tozu, vanilya, badem unu ve son unu ekleyerek tüm hamuru aynı olacak şekilde yapalım, son 1 yemek kaşığı gıda boyası ile tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırarak yeşil bir hamur elde edelim.
Yumurta sarısına şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın. Daha sonra sütü ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve son unu da ekleyip hepsini güzelce karıştıralım, beyaz hamur hazır.
Şimdi ilk önce kalıbın altına yeşil hamurdan biraz dökelim her tarafı aynı olacak şekilde. Üzerine kakao serpin. Beyaz renkli hamurları da aynı şekilde kaşık yardımıyla dökelim.Kakao da serpelim. Bunun üzerine yeşil hamurun üzerine kakaoyu, üzerine beyaz hamuru serpelim.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak 40 dakika pişirelim.Fırından alıp biraz soğumaya bırakalım daha sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpelim.
Servise hazır.
Bu nedenle kestiğinizde yedikten sonra bile güzel görünümü ile ağzınızda kalacaktır.
Zürafa pastası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]