Kabak ve Biber Dolgulu Baharatlı Ekşi Sarımsaklı Köfte

Bu Ekşi Sarımsaklı Kabak ve Biber Dolması tarifi için,

İlk olarak soğan küçük küçük doğranır. Yeşiller de kesilir.

Bulgur ve pirinç de yıkanır. Sarımsaklar küçük küçük doğranır, kalanı ilave edilerek geniş bir kapta karıştırılır.

Temizlenmiş ve sapları ayıklanmış biberler ve çekirdekleri çıkarılmış kabaklar kaplamaya hazırdır.

Domatesler geniş bir tencereye konur.

Suyu bir kaseye alınıp domates ve tuzda ezilerek tencereye ilave edilir.

Sarımsak da üçe bölünerek tencereye alınır.

Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte 50 dakika pişen etin içine malzemeleri koyun ve pişirilir.

Yemek yapmak kuraldır. Pişmiş dolmalar sıcak servis edilir.

Baharatlı Ekşi Sarımsak Etli Kabak Ve Biber Dolması hazır.

yemek istiyorum ⭐️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın