Kabak dolması tarifi için öncelikle kabakların üst kısmından yaklaşık bir inç. Çemberi alttan kesip kapak olarak çıkarıyoruz.
Daha sonra bir kaşık yardımıyla kabakları rendeleyin. Daha sonra ortadaki tenceremize koyduğumuz yağda kızartalım.
Diğer taraftan tavamıza 3 kaşık zeytinyağını alıp kıymayı ekleyip pişirelim.
Kıymamız pişince küp küp doğradığımız soğanı ekleyelim. Sonra biberleri koyup kızartın.
Kavurma bitti domates salçamızı ekleyelim.
Ardından sırasıyla baharatları, soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve sarımsakları koyun. Domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra maydanozu ve tuzu ekleyip altını kapatın.
Kabakların içlerine çamuru kaşık yardımıyla dolduralım. O halde kabak gibi kestiğimiz parçaları koyalım. O halde ortadan ikiye kestiğimiz domateslerin üzerini kapatalım.
Sosumuz için salça ve sıcak su sürüp malzemelerimizi bir tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 220°C fırında 30 dakika pişirelim.
Kabak içindeki kap hazır.
Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]