Merhaba arkadaşlar bugün kenarda ve köşede kalan makarnayı nasıl hafifletebilirsiniz? Lezzetli bir makarna çorbası tarifine hoş geldiniz.
Tarifi yapmaya başlayalım,
Tencereyi ocağın ortasına alıp harlı ateşte açalım, tencereye yağı alıp ısıtalım, tereyağı eriyince unu dökelim ve ısıtıp pembeleşinceye kadar kavuralım. rengi değiştir.
Un ısınınca salçayı ekleyip güzelce kızartalım ki bu sefer hamur yumuşak bir kurabiye hamuru gibi olsun bu sizi rahatsız etmesin. Domates kokusu gidene kadar kızartmaya devam edin.
Ardından suyu yavaş yavaş dökmeye başlayın.
Varsa bu noktada çırpma teli kullanmanızı öneririm.Pastalar çırpma teli ile karıştırıldığında çok çabuk açılır ama isterseniz blender da kullanabilirsiniz.
Normal su yerine tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz ya da çorbanızın lezzetini zirveye çıkarmak için bulyon kullanabilirsiniz.
Sos kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyip dilediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz. Makarna karışımı yapabilirsiniz özellikle çocuklar için çok ilginç bir çorba olacak 😉☺
Makaraları suya koyduğunuzda yumuşayana kadar pişirin, ancak her iki dakikada bir karıştırın.
Çorbadaki unun etkisiyle makarna hızla tencerenin dibine çöker ve dibe yapışır. Karıştırırken lütfen alttan iyice karıştırın.
Makarna şişip yumuşayınca çorbaya biraz kuru nane ve tuz ekleyelim, çorbada bulyon kullanıyorsanız tuzu çok dikkatli eklemenizi tavsiye ederim.
Bu ilavelerden sonra çorbayı birkaç dakika daha pişirip ocaktan alabilirsiniz.
Makarna sosu hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]