Tuzlu Biber ve Ekşi Dana Eti – En Sevdiğim Yemekler

Biber Dolma ve Ekşi Dana Tarifi İçin,

Bir su bardağı sumak üç su bardağı su ile geceden ıslatılır. Daha fazla tuz ekleyin.

Başka bir kapta pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, yenibahar, kimyon, kırmızı biber, salça ve tuzu ekleyin.

Üzerine 1/2 su bardağı sıvı yağ ve sumak suyu dökülerek karıştırılır.

Yeşil biber oyulmuştur.

Hazırlanan karışım biberle doldurulur. Birleştirilir ve tencerenin dibine 1/2 su bardağı sıvı yağ konur.

Biber dökülür, tuz serpilir ve ağırlık (bir çeşme taşı veya porselen tabak).

Kalan sumak suyu eklenir ve ateşe verilir.

Kaynayınca ocağın altını kısın ve 45 dakika pişirin.

Ekşi Etli Biber Dolması hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın