Hanımağa Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Hanımağa Çorbası tarifi için bir tencereye sıvı yağı alıp ocağa koyalım ve çorbamızı kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Yağ eriyene kadar soğanı çok az doğrayalım.

Tereyağı eriyince soğanı ekleyip kavurun, pembeleşip yumuşayınca salçayı ekleyin. Domates salçasını kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu arada yağı az ise yarım bardak su ekleyebilirsiniz ki çok fazla yağ kullanmamış olursunuz. Kavrulmuş domates salçasına suyu yavaş yavaş ekleyelim. Sıvı olarak tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz dilerseniz bulyon da kullanabilirsiniz ama bence tavuk suyu bu çorbaya daha çok yakışıyor, bilmenizi isterim 😉😉

Su kaynayana kadar bekledikten sonra erişteleri suya atalım. Beş dakika sonra şehriyeyi atalım (önce erişteleri atmayı unutmayın çünkü erişteler çok çabuk pişiyor ama eğer erişteler baharatlıysa hemen çorbaya ekleyebilirsiniz).

Erişteler beş dakika kaynatıldıktan sonra önceden pişirilmiş bezelye ve yeşil mercimekleri çorbaya ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra erişte ve erişteleri yumuşayana kadar pişirin.

Erişte ve erişte iyice pişip yumuşadıktan sonra kuru nane, karabiber ve tuzu ekleyelim. Çorbayı iyice karıştırdıktan sonra çorbayı son kaynama noktasına getirip ocaktan alalım. Mümkünse sosu 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hanımağa çorbası hazır.

Çorba kaynadığında erişte suyu çekecektir.Susadıysanız çorbaya sıcak su ekleyip bir saniye kaynatıp tekrar içmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın