Kayseri Orjinal Mantı – En Sevdiğim Yemek

Orijinal Kayseri Mantısı tarifi için önce un, tuz ve su derin bir kapta yoğrularak kulaktan kulağa daha sert oluyor.

Böylece hamurumuz dinleniyor, iç harcı yapalım 😀 iç harcı için önce soğanı doğrayın, ardından kıyma, tuz ve fesleğen.

Ekmek dinlendirildikten sonra yuvarlanıp küçük parçalara bölünür, her küçük parçaya biraz kıyma konur ve sıkılır.

2 litre sıcak suda kaynatılır, suyun bir kısmı süzülür, diğer suya bırakılır.

Üzerine domates sosu ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Beğenenler için üzerine 1 yemek kaşığı sumak suyu ekleyin tabi.

Orijinal Kayseri Mantısı hazır.
Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın