Islak Kek Nasıl Yapılır?
Şeker ve yumurtayı güzelce çırpın.
Süt, sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Ardından, ne kalın ne de cıvık olmayan sıvı bir hamur elde etmek için kabartma tozu ve unun geri kalanını ekleyin.
Yağ 22cm. 170-180°C’de 25-30 dakika kadar bir tepsiye dökün. pişir onu.
Pişmiş olduğundan emin olmak için bir kürdan ile test edin.
Küçük bir tencerede 1/2 paket sütlü çikolatayı yağ ve şeker ile çikolata eriyene kadar ısıtın ve soğuyunca donmaya yakın sıcak kekin üzerine yavaşça dökün.
Çikolatalı süt kullanmıyorsanız;
Bir çay bardağı sütlü kek için: Sosu yapmak için bir çay bardağı süt kullanın ve sosa bir çay kaşığı kakao ekleyin.
Islak Kek hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]