Tatlı Kuru Patlıcan – En Sevdiğim Yemek

Bu lezzetli patlıcan turşusu tarifi için önce soğanı doğrayın.

Pirinci yıkayıp geniş bir kaseye alın. Tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.

Başka bir tencerede patlıcanı beş dakika haşlayıp yıkayın.

Haşlanmış patlıcanın içine çamurlu harcı tamamen dolmayacak şekilde koyun ve ağız tarafına yapışıp tencereye koyun.

Her patlıcanı tencereye koyun ve diğerinin ağzını kapatın.

Yarım litre sıcak suya 1 yemek kaşığı salça ve yarım yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip malzemelerin üzerine dökün.

Et suyunun malzemeleri kaplamasına izin verin.

Orta ateşte 40 dakika, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

Tatlı Kuru Patlıcan Ezmesi kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın