Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır – Tariflerim

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi için önce lahana yapraklarını ayırıp bir süre pişiriyoruz.

Diğer yandan yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağına koyuyoruz.

Doğranmış domatesleri ekliyoruz.

Salçayı yıkayıp pirinci, sarımsağı, baharatları süzdükten sonra kavurmayı bitirip doğradığımız sebzeleri ekliyoruz.

İçi soğuyunca lahananın damarlarını kesip teker teker sarıyoruz ve tencereye koyuyoruz.

Limonları kesip üzerine koyuyoruz.

Zeytinyağı, tuz, biraz salça koyup, geçene kadar karıştırdığımız sıcak suyu koyup üzerini bir taş veya tabakla örtüp kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.

Lahana ve Zeytinyağı hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın