medyauzmani.com

Kabak ve Etli Biber Dolma

Biber ve Kabak Sosu için,

Kabak ve biberlerin kolayca boyanabilmesi için oda sıcaklığında iki saat beklemeleri gerekir.

Biberler ve kabaklar oyularak, kabakların dışı oymaların tırtıklı kısmı ile çentiklenir.

Pirinç yıkanır, doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak, domates, nane ve kıyma eklenir.

Baharatlar, salça, limon suyu, bitkisel yağ, herhangi bir acılık eklenir ve iyice karıştırılır.

Kabak ve biber yarısından fazlasına konur.

Genellikle büyük bir tencereye yerleştirilirler.

3 bardak sıcak suyu 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırın.

İç harcın üzerine dökülür. Fırına yerleştirilirler.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.

Kabak ve Etli Biber Dolması hazır.

Kurulumumuz hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın