Kabarık Kabak Kızartması – En Sevdiğim Yemek

Kabarık Kabak Kızartması tarifi için,

Kabak yapmak için aldığımız kabakların içini çıkarıyoruz.

Çıkardığımız kabakları açıp elimizle suyunu süzüyoruz.

Süzdüğümüz kabak çekirdeklerini bir kaba alıyoruz.

Patatesleri soyun ve rendeleyin.

Kuru soğanla siliyoruz, maydanozu ve dereotu güzelce yıkayıp ince ince serpiyoruz.

Taze soğanı doğrayıp biraz taze nane serpiyoruz, 4 yumurtayı kabakların üzerine kırıyoruz ve biraz daha ekliyoruz.

Rendelenmiş kaşar peyniri, 4 yemek kaşığı mısır unu, tuz karabiber ve kuru nane ekleyip karıştırıyoruz.

Son olarak un ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırıyoruz.

Yağı bir tavaya alın ve ısıtın.

Bir kaşık çamuru alıp ısıtıp yaktığımız yağın içine atıyoruz.

Kurabiye gibi çıtır ve kabarık.

Kızaran mucverleri kağıt havlu üzerine alıyoruz.

Sıcak servis yapıyoruz.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın