Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır – Tariflerim

Lahmacun Böreği tarifi için yoğurt, süt, yağ, yumurta ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırıyoruz.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

1 adet yufkayı yağlanmış kağıt üzerine kenarları eşit olacak şekilde yayalım, hazırladığımız sostan yarım kepçe üzerine döküp her yerine yayalım.

Hamurun dış kenarlarını, kenarları tepsi ile dolacak şekilde içe doğru katlıyoruz.

O kısımlara da sos koyuyoruz. Aynı şekilde bir yufkayı daha yayın, sos yapıp içine katlıyoruz. Yine yanıyoruz.

Son hamuru da aynı şekilde yapıyoruz. Üst üste dizilmiş bir tepsi yufkamız var.

Malzemeyi küçük parçalar halinde kesiyoruz. Kıyma ile karıştırıyoruz. Hamurun üzerine çiğ olarak koyuyoruz. Boşluklar olmadan eşit şekilde yayıyoruz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Not: Panik yapmayın, kabartma tozu içerdiği için parça parça kabaracaktır.

Fırından alıp üzerini temiz bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirelim.Kekimizi yağlı kağıtta dinlendirip tekrar yağlı kağıda sarıp 15 dakika bekleyelim.Ardından yağlı kağıdı çıkarıp üzerine yağlı kağıt seriyoruz. servis yapın ve kesin. yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın