Taze Fasulye ve Zeytinyağı Tarifi için fasulyelerin uçlarını temizleyerek ve varsa kemiklerini ayıklayarak başlayalım. Fasulyeleri güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyelim.
Tüm fasulyeleri uzunlamasına ortadan ikiye keselim ve ardından 2-3 parçaya bölelim.
Domateslerin kabuklarını çıkarıp küçük küpler halinde keselim ve hazırlayalım.
Soğan kabuklarını soyun ve sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
Zeytinyağını geniş bir tencereye alalım, ısınınca soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine doğranmış fasulyeleri dökün ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Doğranmış domatesleri biber ve tuzun üzerine dökelim ve karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım, şekeri orta ateşe koyalım ve biraz değişmeye başlayınca şekeri koyup karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirelim ve ocağı kapatalım.
Suyu az ise sistematik olarak ilave edebilirsiniz.
Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşe kadar bekletin.
Zeytinyağlı Taze Fasulye hazır.
Soğuması için buzdolabına kaldıralım ve bir süre bekledikten sonra soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]